Orientare în carieră pentru tineri
Despre proiect
Conținutul programului:
1 sesiune de Demo Day de orientare în carieră în școala ta
Venim în școala ta și te învățăm cum să te orientezi mai bine în carieră.
4 sesiuni de Curs de consiliere și orientare în cariera
Câte o sesiune de curs de 2,5h pe săptămână. Se va desfășura ONLINE, LIVE alături de unul dintre consilierii noștri.
Certificat de absolvire
Certificat Edu altfel care atestă
competențele dobândite.
Program de Mentorat cu întâlniri cu peste 20 profesioniști
Mentorii îți vor răspunde curiozităților și îți vor prezenta partea reală a carierei aleasă de tine.
Lucru în grupe de maxim 5 persoane
Te poți înscrie alături de prietenii tăi și poți alege să fii cu unul sau mai mulți în grupă.
Exerciții psihologice și din educația non-formală
Abordare bazată pe nevoile tale cu un proces de îndrumare personalizat. Vom construi împreună Planul Tău de carieră.
Calendarul programului:
Înscriere Demo Day
Workshop Demo Day în școli
Înscriere Curs + Mentorat
Selecția participanților și Confirmare
Cursul de orientare în carieră
Programul de mentorat
➝ înscrierea se face be baza formularului de înscriere, atât la Demo Day, cât și la Curs și Mentorat;
➝ selecția are loc în timp real, înainte de închiderea înscrierilor;
➝ cursul va avea loc live, online în grupe de maxim 5 de participanți, în funcție preferințele participanților;
➝ participanții trebuie să confirme locul și grupa din care fac parte înainte de începerea cursului, 13 noiembrie;
➝ fiecare sesiune de consiliere are durata de 2,5h;
➝ vei primi comentarii personalizate în classroom despre progresul tău în timpul cursului;
➝ participarea este obligatorie la toate cele 4 sesiuni de curs și la minim 2 sesiuni de mentorat;
➝ participarea la Demo Day-ul din școli este opțională;
➝ se pot înscrie elevi de liceu de la orice Liceu din Județul Caraș-Severin.
Înscriere: Demo Day ✧ Curs online
Întrebări frecvente
Programul are loc în perioada 01 aprilie - 10 mai 2024. În acest interval vom programa cele 4 sesiuni de curs și programul de mentorat. Data recurentă în care va avea loc fiecare curs o vom agrea la începutul programului.
Programul durează 6 săptămâni.
1 sesiune de curs durează 2 ore și 30 min, iar sesiunile de mentorat durează 1,5 ore fiecare.
În această a treia ediție vom merge la Reșița la: Colegiul Naţional Traian Lalescu, Colegiul Național Diaconovici-Tietz și Colegiul Național Mircea Eliade.
Dacă nu poți ajunge la aceste licee la Demo Day, te poți înscrie direct la Cursul și Mentoratul online.
Nu-ți face griji dacă nu ești elev la unul dintre aceste licee. Vom mai avea 3 alte asemenea ediții în care vom merge și la licee din Reșița, Oravița și alte orașe din județul Caraș-Severin.
Dacă vrei totuși să participi în toamna aceasta la curs și mentorat, te poți înscrie direct la Cursul și Mentoratul online.
Cursul și Programul de mentorat sunt ”la pachet” așa că participarea este obligatorie în ambele cazuri. Ne vom întâlni ONLINE și LIVE o dată pe săptămână timp de 2,5h, timp de 4 săptămâni pentru curs, iar în cea de-a cincea săptămână vei participa la minim 2 sesiuni de mentorat care durează 1,5h fiecare. Procesul este colaborativ, și vei fi implicat în fiecare sesiune de curs prin exerciții, discuții și reflecții.
Grupele de lucru au maxim 5 participanți. Vei fi grupat în funcție de preferințele tale împreună cu un coleg/colegă sau aleatoriu. Din experiența noastră, nevoile pot fi diferite în funcție de aceste criterii, astfel că vrem să adresăm soluții țintit.
Da, întregul program este gratuit.
Proiectul A Life Well Lived - orientare în carieră pentru tineri este co-finanțat prin Corpul European de Solidaritate.
Vei lucra alături de echipa Edu altfel. Cristian și Patricia au experiență în lucrul cu tinerii și sunt în spatele proiectului A Life Well Lived. Echipei se alătură Amalia, psiholog, consilier și psihoterapeut în formare cognitiv-comportamentală. Sara și Patri, cu experiență tehnică și cu expertiză în zona de comunicare și design. Anamaria și Alexandra, cu studii în neuroștiințe, cercetare și experiență în organizarea proiectelor educaționale.
Ai acces la sesiunile de curs, Classroom și comentarii personalizate după fiecare sesiune de curs. În plus, te vei putea întâlni cu până la 5 mentori cu experiență profesională în diverse domenii care îți vor răspunde curiozităților și îți vor prezenta partea reală a carierei aleasă de tine.
Mai apoi vom construi împreună Planul Tău de carieră. La finalul programului primești certificatul de absolvire și acces în comunitatea Edu altfel.
Da, la finalul programului vei primi certificat, noi îi spunem certificat de absolvire. Condiția e să participi la toate activitățile din cadrul programului (toate cele 4 sesiuni de curs și minim 2 sesiuni de mentorat).
Înscrierea e simplă și se realizează completând formularului de înscriere.
Formularul de înscriere îl găsești pe site-ul nostru https://www.alifewelllived.ro/ sau pe pagina de Instagram a prioiectului: _alwl_
Da, te poți înscrie doar la Demo Day sau doar la Curs+Mentorat. Nu te poți înscrie doar la Mentorat dacă nu ai participat în prealabil la Cursul de orientare în carieră.
Da, în fiecare sesiune de curs vom face împreună exerciții practice care să ajute la fundamentarea noțiunilor parcurse și la cunoașterea de sine pentru alegerea unei cariere și conturarea unui plan educațional. Trainerii noștri îți vor oferi feedback individualizat prin comentarii în Classroom.
Da, recomandarea noastră este să ai camera video deschisă. De asemenea pentru o experiență cât mai calitativă, îți recomandăm ca în timpul cursurilor să ai la îndemână instrumente de scris și desenat, masă și scaun și să te conectezi de pe un laptop (dacă se poate) în locul telefonului mobil.
Selecția se face în timp real, astfel că ai șanse mai mari dacă aplici la începutul perioadei de înscriere, fiindcă sunt mai multe locuri.
De asemenea, vom prioritiza elevii din Județul Caraș-Severin de la licee cu mai puține oportunități și care se află într-una din categoriile persoanelor defavorizate (probeleme economice, educaționale, bariere culturale, discriminare etc.)
Sprijinul acordat de Comisia Europeană pentru realizarea acestei publicații nu constituie o aprobare a conținutului acesteia, care reflectă doar opiniile autorilor, iar Comisia nu poate fi considerată responsabilă pentru orice utilizare care ar putea fi făcută de informațiile conținute în ea.
Numărul proiectului: 2023-1-RO01-ESC30-SOL-000149908